Superudsalg på NEC SpectraView - men kun indtil d. 20/12 | Thomas Holm | Pixl Aps

Superudsalg på NEC SpectraView - men kun indtil d. 20/12

 Reference+2690-DisplayPortraitmode-MainImageNu har du chancen for at købe en super monitor til en helt ekseptionel julepris! 

NEC Spectraview Reference 2690 - 26" "Adobe RGB" wide gamut monitor.
Kr. 10.495,-

Denne monitorer precertificeret i klasse A af Fogra til softproof og er dermed en af de absolut bedste monitorer til at vurdere farver på for fotografer, designere og prepress.

Der er mange der mener at det er ligegyldigt med en wide-gamut monitor, fordi man fremstiller ting der skal trykkes, og så er det jo ligegyldigt at kunne vise flere farver end det.

Der er dog et problem ved det argument, nemlig at de eneste monitorer der indeholder alle farver fra tryk er en wide-gamut monitor. 

For at illustrere det har jeg lavet en lille test:
Jeg har taget et Roman 16 testimage, konverteret til ISO coated v2, og derefter testet hvilke farver der i ISO coated v2 IKKE kan vises på en normal kvalitets monitor. I dette tilfælde en Quato IntelliProof 213 men kunne lige så godt have været en NEC Spectraview 240 eller Eizo CG 210/211 etc.

Herunder har jeg evalueret forskellen mellem original farver i ISO coated v2 og de på skærmen mulige farver. Rent visuelt er grønt godt, og Orange dårligt.

Den "almindelige" monitor øverst (ISO coated gamut) har en gennemsnitlig farveafvigelse på 0,5 ∆E (delta E) og en Max. afvigelse på ∆E 16,5 - og 95,4% af billedpixels er indenfor skærmens gamut

Quato IP213

ISO coated gamut monitor

Spectraview 2690

WIde gamut monitor (NEC spectraview 2690 Reference)

Widegamut monitorens afvigelse er i gennemsnit 0,4 ∆E og max. afvigelse er ∆E 2.4, og alle farver er indenfor ISO coated gamut. Du kan fornemme fra vedlagte (klik på links ovenfor) at de farver der er sværest at se er Cyan, Grøn, Orange og varm gul. 

Derudover er der desuden alle de tekniske farver, pantone farver etc. som en wide gamut monitor kan vise men som andre monitorer ikke engang kommer  tæt på...

Spectraview Fogracert banner

Pixl Aps · Lille Strandvej 1a, Kld. · 2900 Hellerup  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk