RGB CMYK Devicelink konvertering i Photoshop

Bedre CMYK konverteringer i Photoshop med Colorlogic CoLiPri og DVL profiler


Colipri

Det tyske firma Colorlogic har lanceret en række RGB > CMYK devicelink profler som kan købes i et standard DLS separat eller sammen med CoLiPri eller ZePra.
Photoshop i sig selv kan ikke benytte RGB > CMYK DVL profiler, men med CoLiPri kan det lade sig gøre. 

Ok, men hvad betyder det så egentlig? 
Jo, hvis du er interesseret i at få de bedste RGB > CMYK konverteringer så er der meget at hente ved at benytte Devicelink profiler. Hvis du f.eks benytter "Adobe RGB (1998)" og typisk konverteret til "ISOcoated v2 ECI" så er du uden tvivl stødt på nogle ting der ikke er helt optimale: Mættede røde farver mister detaljer og bliver ikke helt så mættet som man kunne ønske, blå farve bliver violet efter konvertering, fine gradationer (eller en blød skygge) hakker og bliver ikke jævn i overgangene. Hvis du konverterer med Relativ Colorimetrisk med Black Point compensation, mister du lidt tegning i skyggerne, hvis du bruger Perceptual mister billede mætning og bliver for lyst. 

Lyder det ikke bekendt?

Gamutmapping_sRGB
Adobe RGB original billede (*)

Gamutmapping_RGB_DVL_600
Adobe RGB > ISOcoated v2 ECI konverteret via CoLiPri og RGB>CMYK devicelink profil (*)

Gamutmapping_ICC_600
Adobe RGB >ISOcoated v2 ECI konverteret med Photoshop, relative colorimetrisk med Black Point Compensation (*)

Gamutmapping_icc_perc
Adobe RGB > ISocoated v2 ECI konverteret med Photoshop, Perceptual rendering intent (*)

Almindelige ICC profiler er dejlligt fleksible (man kan konvertere fra alt til næsten alt bare men har 2 profiler). Men flexibiliteten betyder også at der er foretaget en masse kompromisser og det er dem man løber ind i.

Photoshop konverterer normalt med ICC profiler, hvilket vil sige at resultatet man opnår er begrænset af ICC profilernes kvalitet (som oftest er ganske udemærket) Profile Connections space Lab eller XYZ (hvilket giver visse udfordringer) rendering intent (som nogen gange er som at vælge pest eller kolera) samt gamutmapping. 

Hvis du er interesseret i at konvertere bedst muligt i Photoshop (eller i en farveserver) så kontakt Thomas Holm for en demo eller et par demo eksempler.

(*) CMYK billeder er efterfølgende konverteret til sRGB og Adobe RGB billede har fået assignet sRGB profil til webbrug.

Pixl Aps · Lille Strandvej 1a, Kld. · 2900 Hellerup  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk