Oktober 2009 | Thomas Holm | Pixl Aps

Oktober 2009

Velkommen til Pixl's nyhedsbrev Oktober 2009. Vær opmærksom på at alle priser opgivet i dette nyhedsbrev kan være tidsbegrænset og derfor ikke er gældenende på sigt. Alle priser er ekskl. moms.

Ny opdateret Pixl hjemmeside

Vores hjemmeside, www.pixl.dk har fået et længe tiltrængt løft, og på siden kan du nu udover at se hvem vi er også læse lidt mere om nogle af de produkter vi kan lide, og måske få lidt inspiration. Vi har også lavet en blog hvor vi fortæller lidt om løst og fast relateret til farvestyring (f.eks. hvordan man får mest ud af en Eizo monitor, en løsning på at arbejde med blandede CMYK filer i In-Design, farvekonstans under forskelige lyskilder m.v.).


Nye ISO 12647 trykstandarder er trådt i kraft

ECI har i foråret frigivet en række nye profiler til de nye trykstandarder som erstatter de foregående. Over en kam er der forbedringer i sigte. De vigtigste opdateringer er "PSO_LWC_standard_ECI.icc" som er en direkte erstatning af den gamle ISO Webcoated, samt PSO_LWS_Improved_ECI.icc som også er til rotationstryk men på hvidere papir.

Desuden er ISO Uncoated blevet opdateret og hedder nu PSO_Uncoated_ECI.icc.

PSO står for Process Standard Ofset, og vil være den nye betegnelse for profiler til offset, ligesom profiler til Dybtryk hedder PSR (Process Standard Rotogravure). 

TIl PSR er der i øvrigt også sket en række opdateringer PSR LWC 2 Standard og Improved for eksempel som er en klar forbedring i forhold til de gamle standarder - iifølge dem som ved noget om det - her eks. et citat fra MIchael Farkas fra Inter IKEA system: "Better Greybalance, Smooth and well balanced gradation, Paper simulation more like reality PSR Version 2, Simply Better than it's forerunner". Der ligger en række præsentationer vedr. dette på www.ECI.org.

Pixl brugt og demo udstyr

Pixl sælger ind imellem ud af forskelligt demo udstyr og vi har i øjeblikket nogle rigtig gode tilbud på bl.a Quato monitorer (demo modeller), en dagslys lampe til desktop brug og meget andet. Se mere på www.pixl.dk/gear

HP Z kampagne i Oktober

HP og Pixl holder Oktober udsalg.:

Alle disse HP Z serie printere har indbygget spectrophotometer, de kan kalibrere sig selv og bygge ICC profile på 30 minuteer på omtrent alle papirtyper, og printer i den bedste kvalitet man overhovedet kan få i dag. Desuden er printerne selvrensende så du slipper på striber i printene pga. tilstoppede printerdyser. Og sidst men ikke mindst disse printere er et fantastisk kompliment til f.eks. GMG ColorProof prøvetryksløsninger hvor dette sæt tilsammen giver en næsten vedligeholdelsesfri prøvetryksløsning, der bliver brugt på mange af Danmarks største medievirksomheder.

Du kan i Oktober måned opnå nogle helt vanvittige lave priser på HP printere.

HP Z-2100/24" (8-farve): Kr. 13.995

HP Z-2100/44" (8-farve): Kr. 28.995

HP Z-3200/24" (12-farve): Kr. 34.995

HP Z-3200/44" (12-farve): 42.495

HP Z-6100/42" (8-farve): Kr. 64.495

Disse priser kan ikke kombineres med andre tilbud eller trade-in aftaler, og er udelukkende gældende for varer der udfaktureres i Oktober måned, så lad være med at tænke for længe over tingene - det kræver nemlig at vi får bestilt varene meget hurtigt.

ColorLogic nye produkter til farvestyring

Pixl er efter en lang testperiode begyndt at forhandle produkter fra tyske ColorLogic

ColorLogic har nemlig en række meget interessante produkter i porteføljen:

ZePra, en meget nem og intuitiv colorserver som benytter devicelink profiler, som fås i 2 versioner, én som håndterer tiff og Jpeg, samt én der håndterer PDF. Denne colorserver kan integreres med Switch via en konfigurator, og indeholder alt den funktionialitet man forventer af en professionel colorserver. og så er det nok markedets billigste produkt. Perfekt hvis du vil håndtere PDF workflow på et bureau (eller implementere RGB workflow), batch konvertere filer, minimere TAC for at undgå afsmitning eller lave ink-saving på tryk.

DeviceLink sets er en række præfabrikerede profiler som kan bruges direkte i ZePrA eller i ethvert andet workflow system som kan bruge Devicelink profiler. Der er 3 forskellige "sets" (ca. 160 profiler i alt) til at konvertere til, fra og imellem næsten alle gængse standarder, og der er endda profiler til inksaving. Hvis du nu har et workflow system som Agfa Apogee X eller Kodak Prinergy kan du ved at købe et af disse devicelink sets opnå de fleste af de fordele du ellers kun kunne få med en colorserver, og for en brøkdel af prisen. Samtidig kører alting integreret i dit workflow som gør integreringen endnu nemmere.

CoLiPri er et plug-in til Photoshop som gør det muligt at lave device-link konverteringer direkte i Photoshop, både CMYK > CMYK men også RGB > CMYK og dynamisk komprimering af f.eks AdobeRGB til sRGB til web brug. CoLiPri er modulopbygget og tillader f.eks at bygge såkaldte abstrakt profiler. Man åbner simplethen et billede, foretager en række farve og tonekorrektioner, og evt. konverteringer, og alle disse ting kan gemmes som en profil. Hvis man f.eks ønsker et bestemt lyst og lidt udbleget look, hvor farverne er lidt desaturerede på en hel serie billeder, skal man kun lave justeringerne en gang, og derefter kan det klares ved at konvertere til en profil enten i Photoshop eller i et workflow system.

Et andet modul tillader meget nem produktion af multicolor dokumenter (så som Hexacrome og lignende) direkte i Photoshop, med et brugbart preview. Profiler kan herefter benyttes i Photoshop og i ZePra og fremstille multicolor PDF filer som ydermere kan preview'es korrekt i Acrobat - noget af en verdens sensation.

• Og sidst men ikke mindst CoPrA som er den mest omfattende profil generator jeg har set til ICC profiler, og "hjernen" bag alle de profiler man finder i de forskellige devicelink sets. Men denne applikation kan man udover diverse "almindelige profiler" bygge RGB > CMYK devicelink profiler som bibeholder rene farver, og som laver nogle af de mest jævne og farverigtige konverteringer jeg har set, og som kan minimere mange af de problemer Photoshop har med almindelige ICC profiler, så som skygger der lukker ned når man benytter Relative colorimetric med Black Point compensation, blå farver der bliver lilla, og "banding" i gradationer. Og med CoLiPri kan profilerne benyttes direkte i Photoshop, eller i en colorserver applikation son ZePra.


Elpical Claro Layout In-Design Plug-in

Mange af vores kunder kender efterhånden Elpical Claro Premedia server, og uden at nævne navne kan jeg da afsløre at store mængder af de Danske højkvalietesmagasiner der er i handlen i Danmark, samt store mængder at de tilbudsaviser du modtager i brevspræken hver søndag er konverteret igennem dette produkt - fuldautomatisk. 

Her er et citat fra en potentiel kunde efter få dages demo: " Kunden har været her og godkendt ... Men hvis vi kigger besparelse i tid ... så har jeg nok sparet ca. 10-15 timer på ca. 450 billeder hvis ikke mere ... på denne opgave !"

Men herudover er Elpical barslet med en lille ny, nemlig et plug-in til In-Design som kan gøre mange af de ting man kan med Premedia serveren, bare på bruger niveau, og til en meget overkommelig pris (Kr. 5.500). Dette plug-in kan 2 helt fantastiske ting, udover den tiltænkte farvekorrektion hvor den korrigerede fil for eksemple lægges i et lag oven på den originale for enkelte billeder, en side eller et helt dokument.

"Layout" kan duplikere alle filer skalere dem i den procent sats de er placeret i og genplacere dem i 100%, og her lægge intilligent unsharpmask på så man får billeder der også er skarpe når de er trykt, og man får minimeret PDF størrelserne.

Men vent, der er mere... som man siger i TV Shop:
Claro Layout kan konvertere alle placerede billeder fra det farverum de ligger i til RGB, optimere dem, og derefter konvertere dem til det output farverum man har behov for. Derved kan man minimere en af de mest irriterende ting i InDesign's farvestyring, at CMYK billeder ikke konverteres når man bygger PDF filer. Fantastisk og for mange et uundværligt plug-in med mulighed for at teste gratis før man køber.


NEC monitorer - Prof. monitorer til gode priser

Som mange af jer har oplevet på egen krop har vi haft nogle problemer med leveringssikkerheden fra Quato (de har godt nok nogle stykker på lager i skrivende stund). Quato har desværre ikke været i stand til at følge med efterspørgslen (Det er selvfølgelig godt da det viser de laver gode monitorer og er meget kritiske - men skidt hvis man skal bruge en monitor indenfor kort tid). Derfor er vi begyndt at kigge seriøst på at supplere porteføljen med andre high-end monitorer. 

Efter mange tests har vi valgt NEC som et godt alternativ. NEC har en række fantastiske monitorer til rigtig gode priser, deres kalibreringssoftware fungerer perfekt, så High-End SpectraView monitorerne uden problemer kan klare UGRA DACT testen (og dermed lever op til ISO 12647-7) standarden. 

Som eksempel kan nævnes at en SpectraView 2690 - en 26" "Adobe RGB" monitor - koster kr. 12.000.

NEC har desuden en række billigere monitorer (Wuxi2) som har samme paneler og komponenter, men som blot ikke kan hardware kalibreres, så man her får en rigtig god kvalitet til MEGET overkommelige priser. Med den rigtige software og indstillinger kan disse monitorer normalt også overholde ISO 12647-7.

Både NEC 24, 26 og 30" monitorer, samt Quato's 24 og 26" er certificeret af Fogra som klasse A

GMG ColorProof 05 opdateringsprocedure

Opdatering af den nye version af colorproof er nemmere end i gamle dage, men også anderledes.

Allerførst anbefaler vi at lave en environment back-up (under Options menuen).

Når softwaren skal installeres er det vigtigt at både slukke GMG ColorProof og database applikationen.

Den nemmeste måde at klare det på er før en opdatering at sikre at "Automatic Start Application" er slået fra, og at både ColorProof er lukket og hvis det lille GMG ikon på værktøjslinien nederst til højre er synligt, at man i dette vælger "Shutdown" som lukker databasen. Hvis Automatically Start Application er slået fra kan man blot genstarte før opdatering.

Herefter Installeres applikationen blot ovenpå den gamle (der er ingen grund til, først at af-installere) og derved bibeholdes alle indstillinger.

Genstart PC'en og herefter er GMG igen klar til brug i den nye version. 

Og så er det naturligvis OK igen at vælge Start Application Automatically så man ikke skal bøvle med det hver gang maskinen tændes.

GMG ColorServer og inkOptimizer - nu med transparency flattening

GMG Colorserver/InkOptimizer 4.6 har nu implementeret de nyeste Adobe's PDF biblioteker og kan derfor håndtere Transparency flattening, og derved undgå mange gængse problemer med PDF filer fremstillet med, ahem, spændende indstillinger. Rent praktisk bliver transparens og overprint elementer slået sammen til et lag. Samtidig er det muligt at bibeholde tekst lag for f.eks. sprog versionering. 

Derudover kan Spot farver konverteres til CMYK hvilket gør der nemmere for filer som er fremstillet med f.eks pantone farver men som skulle have været 4-farve.


Pixl Aps · Lille Strandvej 1a, Kld. · 2900 Hellerup  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk