ColorLogic nye produkter til farvestyring | Thomas Holm | Pixl Aps

ColorLogic nye produkter til farvestyring

Pixl er efter en lang testperiode begyndt at forhandle produkter fra tyske ColorLogic

ColorLogic har nemlig en række meget interessante produkter i porteføljen:

ZePra, en meget nem og intuitiv colorserver som benytter devicelink profiler, som fås i 2 versioner, én som håndterer tiff og Jpeg, samt én der håndterer PDF. Denne colorserver kan integreres med Switch via en konfigurator, og indeholder alt den funktionialitet man forventer af en professionel colorserver. og så er det nok markedets billigste produkt. Perfekt hvis du vil håndtere PDF workflow på et bureau (eller implementere RGB workflow), batch konvertere filer, minimere TAC for at undgå afsmitning eller lave ink-saving på tryk.

DeviceLink sets er en række præfabrikerede profiler som kan bruges direkte i ZePrA eller i ethvert andet workflow system som kan bruge Devicelink profiler. Der er 3 forskellige "sets" (ca. 160 profiler i alt) til at konvertere til, fra og imellem næsten alle gængse standarder, og der er endda profiler til inksaving. Hvis du nu har et workflow system som Agfa Apogee X eller Kodak Prinergy kan du ved at købe et af disse devicelink sets opnå de fleste af de fordele du ellers kun kunne få med en colorserver, og for en brøkdel af prisen. Samtidig kører alting integreret i dit workflow som gør integreringen endnu nemmere.

CoLiPri er et plug-in til Photoshop som gør det muligt at lave device-link konverteringer direkte i Photoshop, både CMYK > CMYK men også RGB > CMYK og dynamisk komprimering af f.eks AdobeRGB til sRGB til web brug. CoLiPri er modulopbygget og tillader f.eks at bygge såkaldte abstrakt profiler. Man åbner simplethen et billede, foretager en række farve og tonekorrektioner, og evt. konverteringer, og alle disse ting kan gemmes som en profil. Hvis man f.eks ønsker et bestemt lyst og lidt udbleget look, hvor farverne er lidt desaturerede på en hel serie billeder, skal man kun lave justeringerne en gang, og derefter kan det klares ved at konvertere til en profil enten i Photoshop eller i et workflow system.

Et andet modul tillader meget nem produktion af multicolor dokumenter (så som Hexacrome og lignende) direkte i Photoshop, med et brugbart preview. Profiler kan herefter benyttes i Photoshop og i ZePra og fremstille multicolor PDF filer som ydermere kan preview'es korrekt i Acrobat - noget af en verdens sensation.

• Og sidst men ikke mindst CoPrA som er den mest omfattende profil generator jeg har set til ICC profiler, og "hjernen" bag alle de profiler man finder i de forskellige devicelink sets. Men denne applikation kan man udover diverse "almindelige profiler" bygge RGB > CMYK devicelink profiler som bibeholder rene farver, og som laver nogle af de mest jævne og farverigtige konverteringer jeg har set, og som kan minimere mange af de problemer Photoshop har med almindelige ICC profiler, så som skygger der lukker ned når man benytter Relative colorimetric med Black Point compensation, blå farver der bliver lilla, og "banding" i gradationer. Og med CoLiPri kan profilerne benyttes direkte i Photoshop, eller i en colorserver applikation son ZePra.


Pixl Aps · Lille Strandvej 1a, Kld. · 2900 Hellerup  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk