Envision A/S | Thomas Holm | Pixl Aps

Envision A/S

Høj kvalitet og effektive arbejdsgange med GMG Color
enVision valgte Pixl som samarbejdspartner indenfor farvestyring og prøvetryk. Resultatet er et effektivt workflow, høj kvalitet og lave omkostninger

Kvaliteten er sikret
Knapt to millioner tilbudsaviser fra Føtex går i trykken et sted i Europa - hver uge. Valget af trykkeri varierer, alt efter format og den aktuelle pris i trykmarkedet. Men en ting er sikkert: Hos reklamebureauet og prepress-virksomheden envision, som står bag produktionen, er man ikke bekymret for kvaliteten.
Takket være en omfattende løsning til farvestyring og prøvetryk er envision nemlig helt sikker på, at tingene er i orden. Virksomheden har gennem flere år arbejdet med farvestyring og prøvetryk, baseret på GMG Color og printere fra HP og Epson. Dertil kommer Tucanna RapidCheck til opmåling af det færdige tryk samt UGRA Display Analysis and Certification Tool, (DACT).
"Det er en meget velfungerende løsning, som sikrer, at vi har fuldstændig styr på kvaliteten, lige fra foto til færdigt tryk. Dertil kommer, at vores arbejdsgange i prepress-afdelingen er blevet mere effektive," siger premediachef Chris Mikkelsen fra envision, der også betjener kunder som fx Coca Cola, Hjem-Is, Cocio, OBH, Pizza Hut og Fårup Sommerland.

Printere kalibrerer sig selv
Fordelene for envision udmønter sig flere steder. Blandt andet på printsiden, hvor envision har investeret i fire nye, selvkalibrerende HP DesignJet Z2100-printere til afdelingen i Århus.

Vi kalibrerer alle printere en gang om dagen, og det er jo noget, som normalt tager en del tid.
Nu klarer printerne det selv hver morgen, og vi sparer mellem en og halvanden arbejdstime - hver dag. Dertil kommer, at kvaliteten er meget høj, men alligevel bruger printerne mindre blæk, så vi sparer ikke bare arbejdstid, men også penge på forbrugsstoffer," siger Chris Mikkelsen.

Premediachefen peger desuden på, at HP-printerne er meget stabile og som regel kun behøver en enkelt kalibrering for at holde sig indenfor den definerede delta e-værdi.
Også vedligeholdelsen er nem og billig: "Skulle det blive nødvendigt at udskifte et printhoved, kan vi gøre det selv. Vi kan også koble os på hver enkelt printer og se dens aktuelle status ved at kalde printerens IP-adresse via internettet."

Det rigtige valg
Hele envisions workflow er blevet optimeret i samråd med Thomas Holm fra Pixl, som har undervist alle led i envisions produktion. Workflowet er RGB-baseret og har indbyggede ICC-profiler, og resultatet er færre arbejdsgange og - ikke mindst - mindre behov for digital lagerplads.
envision arbejder i et fuldt kalibreret miljø og bruger UGRAs værktøj DACT til at certificere, at skærmene lever op til de internationale ISO-standarder. Og med GMG Color kan medarbejderne simulere forskellige slags tryk.
"Helt overordnet har vi vished for, at hvad vi ser på skærmen og på prøvetrykket også er det, som kommer ud på det færdige tryk. Det giver både vores kunder og os selv ro i sindet. Det er min klare opfattelse, at vi med GMG Colorproof har valgt den rigtige løsning og med Pixl den rigtige samarbejdspartner," siger Chris Mikkelsen."

---

LØSNINGEN

Århus:
2 GMG ColorProof
GMG ProofControl
2 HP DesignJet Z2100 44" printere
2 HP DesignJet Z2100 24" printere
Tucanna RapidCheck
UGRA DACT certificeringsværktøj
Undervisning i farvestyring og implementering af RGB-workflow

København:
1 GMG ColorProof RIP
2 Epson 4000 printere

FORDELENE
• Vished for ensartet kvalitet, uanset produkt og trykkeri
• Strømlinet produktion med RGB-workflow
• Simulering af mange slags tryk på egne printere
• Selvkalibrerende printere sparer tid
• Høj driftssikkerhed