Rådgivning Prepress Premedia bedre konvertering | Pixl Aps Thomas Holm

Reklamebureau

SmartProof

tFlow


Tidligere var der stor forskel i kompetencerne mellem kreative og prepress afdelinger. I dag bliver det mere om mere almindeligt at grafikere konverterer billeder fra RGB til CMYK, laver PDF filer og dermed har overtaget de traditionelle prepress roller.

Derfor giver det mening at kigge på hvordan man kan optimere den interne produktion, og automatisere de ting der kan automatiseres, så de kreative kan være kreative uden at det betyder fejl der får teknikken til at halte.

En udfordring er de mange forskellige ICC profiler trykkerier ønsker man skal benytte, så mange forskellige PDF standarder, og at grafikere forståeligt nok ikke altid har den voldsomme interesse for de tekniske aspekter af prepress og tryk.

En af de ting som virkelig kan gøre en forskel er at sætte en Color Server op til at tage sig af alt konvertering. Slutresultatet af det vil være at der kun er 2 forskellige måder at lave PDF filer på (en til offset og en til avis), og at man ikke skal tænke på ICC profiler. Den exporterede PDF lægges herefter i en "hot-folder", på sekunder efter er den tilrettet perfekt til det tryk den skal bruges på, og de fleske fejlkilder er elimineret. I rigtig mange tilfældde får man endda en bedre kvalitet specielt når der trykkes på ubestrøget.

En anden ting der kan spare meget tig og penge er at flytte fremstilling af prøvetryk inhouse. Digital prøvetryk, baseret på en inkjet printer kan i dag laves for meget små penge. Et prøvetrykssystem er omtrent vedligeholdelsfrit, det tager under 10 minutter - og koster under en 10'er at lave et prøvetryk internt. Og så sparer du en masse cykelbude oveni.

Pixl Aps · Filmtorvet 4. · 3500 Værløse  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk