GMG Moduler | Thomas Holm | Pixl Aps

GMG Moduler

GMG Dotproof modul

Digital Halvtone prøvetryk med Raster - mere end en blot prøvetryk

Ulig mange konkurrerende produkter kan GMG DotProof producere et ægte, farve-nøjagtig halvtone prøvetryk i GMG's velkendte prøvetrykskvalitet.

Hvorfor en halvtone prøvetryk?
I pladefremstilling har det afgørende betydning på resultatet at overprint parametre, raster, trapping og gradationskurver er præcist gengivet og at der ikke er moiré i jobbet.

Disse parametre kan kun opdages ved at halvtone prøvetryk der er Rip'et med de data man sender til CtP Rip'en. Et halvtone/Dot Proof er også uundværligt til at vurdere indflydelsen af et meget groft raster på det generelle visuelle indtryk.


GMG DotProof tillader direkte print af 1-bit data fra CtP/RIP, så man på et billigt inkjet print kan opdage eventuelle fejl før man begynder pladefremstilling og tryk.

GMG DotProof XG (Extended Gamut) modul er en ekstra mulighed, som giver brugerne mulighed for at få mest ud af den udvidede farveskala af Epson Stylus Pro x900 og HP Designjet Z3200-printere. Langt flere spotfarver kan gengives korrekt på disse printere med GMG DotProof XG option.

GMG Flexoproof modul


Defacto standard for flexo og emballage markedet

Produktporteføljen i flexo og emballage trykning er kendetegnet ved langt større mangfoldighed af materialer og staffagefarver. Derfor er kravene til et digitalt prøvertykssystem også højere i emballage sektoren. GMG sætter kvalitetsstandarden på dette område med sin GMG FlexoProof software, som er specifikt rettet mod de specifikke behod der er i flexo og emballage markederne og fremstiller naturtro og farveægte prøvetryk. Prøvetrykket med FlexoPRoof kan simulere alle former for materialer og strukturer.

Hvorfor et halvtone prøvetryk?

I pladefremstilling har det afgørende betydning på resultatet at overprint parametre, raster, trapping og gradationskurver er præcist gengivet og at der ikke er moiré i jobbet.

Disse parametre kan kun opdages ved at halvtone prøvetryk der er Rip'et med de data man sender til CtP Rip'en. Et halvtone/Dot Proof er også uundværligt til at vurdere indflydelsen af et meget groft raster på det generelle visuelle indtryk.

GMG Profile Editor modul

GMG profile editor er kernen bag GMG's suveræne simulation af internationale trykstandarder og perfekte match af forskellige tryk.

MEd dette modul er det muligt at fremstille egne papirprofiler (MX3) hvis du ønsker at benytte en anden papirtype end GMG's eget prøvetrykspapir. Du kan også fremstille simulationsprofiler (MX4) og DotProof sumulationsprofiler (mx5) med Profile Editor.

Normalt når man bygger custom simulationsprofiler til en trykmaskine laver man 3-4 iterationer og har derefter en gennemsnitlig afvigelse i farverne på ∆E 0,5 og en max under 2,5 (målt på over 1000 farver) og det er uden sidestykke hos enhver anden prøvetryks RIP.

Men det der virkelig adskiller Profile Editor og GMG's profiler fra andre RIP'er er mulighederne for at redigere farver efterfølgende. Forestil dig at dine simulationer målemæssigt er perfekte (altså ekstremt lave delta E værdier, men du ikke syntes det er en perfekt sikulering af tryk'et - måske virker gråbalancen mere grøn rent visuelt end offset trykket. Ja så er det muligt meget nemt at justere disse værdiet på plads så du ikke alene har et prøvetryk med gode delta E værdier, men vigtigere et prøvetryk der er en perfekt siulering af trykket.

GMG ProofControl Inline

ProofControl

proofcontrol-bild-230-pr med

Komplet løsning til certificeret prøvetryk

GMG Proof Control er et af de nemmeste og hurtigste systemer på markedet til certificering af prøvetryk. Systemet består af et Eye One Spectrophotometer, GMG Proof Control software samt en Zebra Labelprinter. Det fåe også i en "unbundled" version uden spectrophotometer

Når man har fremstillet et prøvetryk bør man altid verificere at det rent faktisk er korrekt fremstillet for at sikre imod menneskelige og maskinelle fejl. Typiske problemer er en forkert simulation, tilståppede inkjet dyser eller at systemet ikke er perfekt kalibreret.


Hvad certificerer man op imod

Når man karakteriserer/profilerer en trykmaskine benyttes som regel et IT8,7/3 eller ECI2002 testchart. Disse består af 920-1400 forskellige CMYK kombinationer. Når disse bliver opmålt, ved man præcist hvordan alle disse CMYK kombinationer bliver reproduceret på et givent tryk (f.eks ISO 12647-2 - ISOcoated/Fogra 27L). Ved at benytte en farvekile på sit prøvetryk som indeholder et repræsentativt udvalg af farver, f.eks. en Fogra Mediawedge, kan man sammenligne prøvetrykket numerisk med trykstandarden. En given CMYK procent bør gengives ens på tryk og prøvetryk og det er det man sammenligner.


Pixl Aps · Filmtorvet 4. · 3500 Værløse  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk