Bonnier Publication | Thomas Holm | Pixl Aps

Bonnier Publication

Previous

Pixl hjælper Bonnier Publications med at holde kvaliteten i top

Internationalt magasinforlag bruger Thomas Holm fra Pixl som ekstern ekspert i farvestyring, prepress og prøvetryk

Langvarige relationer skaber gode resultater. Det kan man tale med om hos Bonnier Publications, hvor farvestyring og kvalitetssikring af de færdige resultater ikke blot er noget, man implementerer en gang for alle. Skal der være sikkerhed for, at alle magasiner bliver trykt i den højeste kvalitet, må man hele tiden forbedre arbejdsgangene fra input til færdigt output.

Derfor har Bonnier Publications i knapt seks år haft et tæt samarbejde med Thomas Holm fra Pixl, der fungerer som Bonnier Publications' eksterne ekspert, rådgiver og underviser i alle aspekter, som har med farvestyring, prepress og prøvetryk at gøre.

"Vi er meget glade for samarbejdet med Thomas, som har en stor og unik viden om alle de ting, der er vigtige for os. Han har hjulpet os med at vælge de rigtige løsninger, og han underviser vores egne eksperter - altså dem, som er ansvarlige for prepress, lige inden magasinerne bliver sendt til tryk. Desuden hjælper Thomas os med at implementere og optimere nye trykprofiler," forklarer produktionschef Steen Karlsson fra Bonnier Publications.

 

Total løsning
Forlaget udgiver 14 magasiner, og flere af dem udkommer i flere lande. Så det er ikke overraskende, at Bonnier Publications samarbejder med en lang række forskellige trykkerier. Det stiller selvfølgelig store krav til farvestyringen, og til at prepress-afdelingen har de bedst mulige løsninger til prøvetryk.

"Det er ganske enkelt alfa og omega for os at have helt styr på farverne," fastslår Steen Karlsson og fortsætter: "Vi holder os 100 procent til de internationale standarder, og vi arbejder hele tiden sammen med trykkerierne for at opnå det allerbedste resultat i forhold til vores profiler. Thomas er en vigtig samarbejdspartner i vores arbejde med at holde den højeste kvalitet på vores produkter."

"Helt overordnet har vi med Thomas' hjælp fået en total løsning. Vi bruger GMG ColorProof RIP på outputenhederne, og Thomas har leveret Quato-skærme til de medarbejdere, som arbejder i den sidste, kritiske prepressfase i lokaler, hvor vi har fuld kontrol over lyset."

"Til prøvetryk bruger vi HPs selvkalibrerende DesignJet Z2100-printere. Med dem har vi altid sikkerhed for, at de er rigtigt kalibreret - uden at medarbejderne skal bruge tid på det. Det har virkelig sparet os for meget tid."

 Øjnene åbne for nye muligheder
Netop fordi Bonnier Publications ser farvestyring og optimering af det færdige output som en løbende proces, holder virksomheden konstant øjnene åbne for at indføre flere forbedringer, fortæller Steen Karlsson:

"Vi arbejder løbende på at udvikle og optimere vores produktionsformer. Vi er blandt andet i gang med at kigge på mulighederne for at etablere rene RGB-workflows på en del af vores titler. Et andet område af interesse er automatisk billedoptimering. Her tester vi lige nu en Claro Elpical Premedia Server-løsning, bygget tæt sammen med vores Powerswitch workflow.

Desuden er automatisk konvertering af profiler via GMG colorServer en mulig tilføjelse til vores eksisterende workflow og derfor noget, vi på nuværende tidspunkt afprøver."

"Alt det er noget, vi gør i tæt samarbejde med Thomas Holm, simpelthen fordi han har den ekspertise. Desuden er det vigtigt for os, at han er UGRA Certified Expert og hele tiden videreuddanner sig. Det ser jeg som en garanti for, at vi får den bedste rådgivning."

 

-------------

LØSNINGEN

-------------

Bonnier Publications Danmark:

·       GMG ColorProof RIP

·       3 HP DesignJet Z2100 44" printer

 

Bonnier Publications Norge:

·       GMG ColorProof RIP

·       2 HP DesignJet 2100 printere

 

Bonnier Publications Finland:

·       GMG ColorProof RIP

·       2 HP DesignJet 2100 printere

 

Desuden:

·       Løbende rådgivning og undervisning

·       Optimering af trykprofiler

·       High-end monitorer fra Quato

 

-------------

FORDELENE

-------------

 

  • Optimal farvestyring og kvalitet i tryk
  • Ekstern ekspertbistand sikrer bedste resultater
  • Løbende optimering via langvarigt samarbejde