Datagraf | Thomas Holm | Pixl Aps

Datagraf

Farvestyring, et krav fra kunderne
En omfattende løsning fra GMG Color giver Datagraf garanti for, at farverne er rigtige hver gang. Workflowet er i RGB, og CMYK-konverteringen finder sted til sidst i processen - helt automatisk

100% sikkerhed
Med 210 medarbejdere og en omfattende produktion af både egne magasiner og store trykopgaver for eksterne kunder er effektiv farvestyring alfa og omega for Datagraf. Virksomheden er en af de få, grafiske virksomheder i Danmark, som med rette kan kalde sig full service-leverandør af komplette løsninger, lige fra koncept, indhold og design til  prepress, tryk og distribution af det færdige produkt.
På Datagrafs kundeliste finder man en række virksomheder, der blandt andet profilerer sig med tryksager i high-end klassen. Derfor har Datagraf i en årrække arbejdet med farvestyring og proofing som en forretningskritisk parameter.
"Vores kunder kræver en 100 procents sikkerhed for, at det færdige produkt er i orden. Hvis ikke vi kan garantere det, er vi færdige, fastslår Datagrafs premediechef, Thomas Storgaard.

Fantastisk stabilitet
For et år siden opgraderede Datagraf til en omfattende løsning fra GMG Color, leveret af PIXL. "Vores tidligere løsning var utidssvarende og for tung at arbejde med, og vi havde behov for en løsning til prøvetryk, som er 100 procent nøjagtig. Valget faldt på GMG, fordi det er markedets førende leverandør, og fordi GMG tilbyder lige præcis det, vi har behov for," fortæller Thomas Storgaard.

Løsningen omfatter blandt andet tre Epson-printere til prøvetryk. To er placeret på hovedkontoret i Auning, og den sidste i København, hvor 75 af Datagrafs medarbejdere holder til.
"De tre printere er forbundet i netværk, så vi fra Auning kan køre et prøvetryk ud i København og omvendt. Dermed kan vi meget hurtigt levere et proof til vores kunder," siger Thomas Storgaard. Han peger desuden på, at Epson-printerne er nemme at kalibrere.
"Jeg må sige, at de er yderst stabile. Alligevel kalibrerer vi dem en gang om ugen for at være helt sikre. Og det er ikke til nogen ulejlighed for os, fordi kalibreringen går hurtigt.

Automatiseret farvekonvertering
En anden, helt central, del af Datagrafs GMG-løsning, er GMG Colorserver, som håndterer  farvekonvertering fra RGB til CMYK. Det betyder, at Datagrafs medarbejdere kan arbejde i RGB gennem hele workflowet, lige indtil den sidste PDF afleveres til tryk. Her træder GMG Colorserver til og konverterer helt automatisk fra RGB til CMYK.
"Vi har omkring 20 medarbejdere beskæftiget med prepress, så det er en stor gevinst for os at flytte den del af både ansvaret og arbejdet væk fra de lokale brugere. Nu skal vi ikke holde styr på at have de seneste farveprofiler installeret 20 forskellige steder, men kan i stedet fokusere på at have en enkelt server opdateret," forklarer Thomas Storgaard.

Kvalitetssikring
Datagraf anvender også GMG Colors værktøjer til proofing og verifikation mod ISO 12647-2. Dermed kan eksterne kunders prøvetryk hurtigt måles og verificeres, og samtidig arbejder Datagraf konstant på at sikre, at trykmaskinerne lever op til ISO-standarden.

---

LØSNINGEN

2 x GMG ColorProof med Dotproof
GMG Colorserver
2 x GMG ProofControl
1 HP Designjet Z6100 (42") selvkalibrerende
1 Epson 9800 printer
1 Epson 4800 printer
2 X-Rite DTP70 til kalibrering af Epson printere

FORDELENE

• Smidigt workflow i RGB med automatisk konvertering til CMYK på server
• Prøvetryk på tværs af landsdele via decentrale printere forbundet i netværk
• Vished for kvalitet
• Verifikation mod ISO-standard