Nørhaven Book & Paperback | Thomas Holm | Pixl Aps

Nørhaven Book & Paperback

Høj kvalitet - høj stabilitet
ColorProof, InkOptimizer og DotProof fra GMG sikrer kvaliteten hos Nørhaven Book og Nørhaven Paperbac

Fjerde gang var lykkens gang for Nørhaven Book og søsterselskabet Nørhaven Paperback. Som en af Skandinaviens førende bogproducenter er det selvfølgelig alfa og omega, at kvaliteten er i top, og derfor har Nørhaven gennem flere år arbejdet med prøvetryk som en integreret del produktionen.

Alene på Nørhaven Book producerer man på et år 16 millioner bøger. Alt efter type, kvalitet og pris køres der prøvetryk ud på udvalgte sider - og i alle tilfælde på omslaget. Det stiller store krav til prøvetryksløsningen.

Men først efter at have kasseret hele tre forskellige prøvetryksløsninger fra henholdsvis ORIS, ProofMaster og EFI og i stedet valgt en løsning baseret på GMG Color, føler prepresschef Klaus Tønnes fra Nørhaven Book, at han for alvor kan bruge prøvetrykket til noget.
"De løsninger, vi har brugt hidtil, var simpelthen for dårlige. Både validiteten og systemernes stabilitet var alt for lav. Med GMG-løsningen har vi fået både høj kvalitet og stabilitet," siger Klaus Tønnes.
Han valgte Thomas Holm fra Pixl som rådgiver og leverandør, og nu er prøvetryksløsningen fra GMG i brug hos både Nørhaven Paperback i Viborg samt de to afdelinger af Nørhaven Book i Skive og i Svenstrup. Resultaterne viste sig hurtigt:

Kvaliteten i top
"Først og fremmest er kvaliteten helt i top. Vi kører altid op mod ISO-standarden, og nu har vi fuld tiltro til, at prøvetrykket er i orden. Dertil kommer, at GMG ColorProof er utrolig stabilt. Driftssikkerheden er i top, og vi bruger næsten ingen tid på vedligeholdelse og kalibrering," siger Klaus Tønnes.

De nye, selvkalibrerende HP Z2100-printere er med til at spare tid og sikre en konstant, høj kvalitet. Hos Nørhaven Book er printerne indstillet til at kalibrere sig selv hver tredje dag, og da printerne også står i et nyindrettet printermiljø uden sollys og med konstant temperatur, har prepressafdelingen vished for, at prøvetrykkene ikke varierer i kvalitet.

Klaus Tønnes er meget tilfreds med resultaterne: "GMG-løsningen er meget brugervenlig og nem at anvende. For os er er det helt afgørende, at det er nemt at kalibrere systemet, og her har GMG Color sammen med de nye printere en stor fordel. De står sådan set bare og passer sig selv" siger Klaus Tønnes og fortsætter: "Med vores tidligere løsninger var det utrolig kompliceret og tidskrævende at kalibrere ordentligt, og resultatet var, at det ganske enkelt ikke blev gjort. Og så er investeringen i prøvetryk jo spildt," 


Hurtigere indkøring og bedre stabilitet
Nørhaven Book bruger desuden GMG InkOptimizer til at optimere det færdige tryk på trykkeriets maskiner og samtidig forkorte indkøringstiden. Det var vist sig at være den helt rigtige investering, siger Klaus Tønnes: "Med InkOptimizer får vi et meget mere ensartet tryk med væsentlig mindre afsmitning af den sorte farve. Og mindst lige så vigtigt har vi reduceret forbruget af trykfarve og skåret markant ned på mængden af makulatur."

---

LØSNINGEN

Nørhaven Book, Svenstrup:
GMG ColorProof RIP
HP DesignJet Z2100 printer

Nørhaven Book, Skive:
GMG ColorProof RIP
HP DesignJet Z2100 printer
GMG InkOptimizer

Nørhaven Paperback, Viborg:
GMG DotProof RIP
2 Epson 4800 printere

FORDELENE

• Pålidelige prøvetryk - hver gang
• Høj stabilitet
• Minimalt forbrug af tid til kalibrering og vedligeholdelse
• Mere ensartet tryk - hurtigere indkøring og mindre makulatur